Com arribar a Cala del Pi a Platja d’Aro: Un Paradís a la Costa Brava

La Cala del Pi, a Platja d’Aro, és un dels racons més espectaculars de la Costa Brava. Aquesta petita cala, envoltada de pins i amb aigües cristal·lines, és perfecta per als que busquen gaudir de la tranquil·litat del mar en un entorn natural únic. Si us preguntes com arribar a Cala del Pi a Platja d’Aro, aquí us donem una guia completa per accedir a aquest meravellós paradís amagat.

On és Cala del Pi?

Cala del Pi està situada a Platja d’Aro, a la comarca del Baix Empordà, a la Costa Brava. Es troba entre la popular Cala Rovira i la més petita Cala Belladona, cosa que la converteix en un lloc ideal per als amants de les cales amagades i tranquil·les. Cala del Pi és coneguda per les seves aigües transparents i el seu entorn natural, envoltat de roques i pins, cosa que la fa perfecta per relaxar-se, nedar o practicar snorkel.

Com arribar a Cala del Pi amb cotxe

Des de Barcelona: Si veniu des de Barcelona, ​​el trajecte amb cotxe dura aproximadament 1 hora i 30 minuts. Cal agafar l’AP-7 en direcció a Girona i després agafar la sortida 9A cap a Sant Feliu de Guíxols/Platja d’Aro. Continua per la C-35 i després segueix per la C-65 fins arribar a Platja d’Aro.
Des de Girona Des de Girona, el trajecte és més curt, aproximadament 40 minuts. Cal agafar la C-65 en direcció a Platja d’Aro.
Un cop arribis a Platja d’Aro, pots aparcar a les zones d´estacionament prop de l´Avinguda Cavall Bernat, que és un dels carrers principals de la localitat, o buscar aparcament als carrers propers. Des d´allà, accedir a Cala del Pi és molt senzill caminant uns minuts.

Com arribar a Cala del Pi a Peu

Per arribar a Cala del Pi a peu, el més recomanable és seguir el camí de Ronda, una ruta costanera que recorre gran part de la Costa Brava. El Camí de Ronda us portarà a Cala del Pi des del centre de Platja d’Aro en uns 15-20 minuts, depenent del vostre punt de partida.
Inici a Platja Gran: Pots començar la caminada des de la Platja Gran de Platja d’Aro. Segueix el camí de Ronda en direcció nord, passant per Cala Rovira. El sender està ben senyalitzat i ofereix una vista espectacular sobre el Mediterrani. Després d´uns 10-15 minuts caminant, arribaràs a Cala del Pi.
Accés directe des de l’Avinguda Cavall Bernat: Si preferiu un accés més ràpid, des de l’Avinguda Cavall Bernat, busqueu les escales que us porten directament a la cala. L’accés és força senzill, encara que algunes zones del sender poden ser rocoses, per la qual cosa és recomanable portar calçat còmode.

Transport Públic a Platja d’Aro

Si no disposes de cotxe, també pots arribar a Platja d´Aro amb transport públic. Des de Barcelona hi ha autobusos directes que surten de l’estació de Barcelona Nord i us deixen a Platja d’Aro. El trajecte dura aproximadament 2 hores. Des de Girona, també hi ha autobusos que us portaran fins a Platja d’Aro al voltant d’1 hora.
Un cop al centre de Platja d’Aro, pots caminar cap a Cala del Pi seguint les indicacions anteriors.

Què Esperar a Cala del Pi

Cala del Pi és una cala petita i tranquil·la, amb una barreja de sorra gruixuda i roques, envoltada de vegetació mediterrània. Les aigües són clares i perfectes per fer snorkel i explorar la fauna marina local. Com que és una cala menys accessible que altres de més grans, sol ser menys concorreguda, cosa que la converteix en un lloc ideal per gaudir de la pau i la bellesa natural de la Costa Brava.


No hi ha serveis com guinguetes o banys a la cala, per la qual cosa és recomanable portar aigua i tot el necessari per passar el dia.
Si busques una cala tranquil·la i amb un encant especial a la Costa Brava, Cala del Pi és sens dubte una excel·lent opció. Fàcilment accessible des del centre de Platja d’Aro, ja sigui amb cotxe o caminant pel camí de Ronda, aquesta cala et sorprendrà amb la seva bellesa natural i les seves aigües cristal·lines. No dubtis a incloure-la a la teva propera visita a la Costa Brava, a Corredor Mató disposem d’allotjaments ideals per a una estada inoblidable!

Què veure a Palamós en un dia: una guia per descobrir el millor d’aquesta joia de la Costa Brava

Palamós és una de les destinacions més encantadores de la Costa Brava, coneguda pel seu port pesquer, platges d’aigües cristal·lines i una rica història. Si només teniu un dia per explorar aquesta localitat, aquí us oferim una guia sobre què veure a Palamós en un dia, perquè no us perdeu cap dels seus atractius principals.

1. Port Pesquer i Llotja

El port de Palamós és un dels més importants de la Costa Brava i una visita obligada. Podeu passejar pel port i observar l’activitat diària dels pescadors. Si visites a la tarda, et recomanem acostar-te a la llotja del peix, on podràs presenciar la subhasta de peix fresc, una experiència autèntica que et connecta amb la tradició marinera de la localitat.

2. Museu de la Pesca

Just al costat del port hi ha el Museu de la Pesca, un espai únic que us permetrà conèixer la història i l’evolució de la pesca a la regió. El museu ofereix exposicions interactives i col·leccions que expliquen com la vida a Palamós ha estat sempre lligada al mar. És ideal per entendre la importància de la pesca a la cultura i economia local.

3. Cala S’Alguer

A pocs minuts del centre de Palamós, hi ha la Cala S’Alguer, un racó pintoresc que sembla detingut en el temps. Amb les cases de pescadors de colors i el seu entorn natural, aquesta cala és perfecta per a un passeig tranquil o per gaudir de la bellesa del Mediterrani. Si tens temps, pots nedar a les aigües cristal·lines o simplement relaxar-te admirant el paisatge.

4. Castell de Sant Esteve de Mar

Aquest castell en ruïnes, situat sobre un penya-segat a prop de la platja de Castell, és un lloc fascinant per als amants de la història. El Castell de Sant Esteve de Mar ofereix impressionants vistes panoràmiques de la Mediterrània i us permet conèixer més sobre la història defensiva de la costa catalana. És un lloc perfecte per passejar i fer fotografies.

5. Passeig Marítim i Platja Gran de Palamós

El Passeig Marítim de Palamós és ideal per a un passeig relaxat davant del mar. Des d’allà, podeu accedir fàcilment a la Platja Gran, una de les platges més populars de la localitat. Aquesta extensa platja de sorra daurada és perfecta per als que busquen relaxar-se sota el sol o banyar-se a les seves tranquil·les aigües. També trobareu bars i restaurants on gaudir d’una beguda o un àpat lleuger amb vistes al mar.

6. Centre Històric

El centre històric de Palamós us convida a descobrir el seu ambient encantador amb carrers empedrats, cases tradicionals i petites places plenes de vida. No us perdeu l’Església de Santa Maria, un temple d’estil gòtic que data del segle XV i que és un dels principals monuments de la localitat. A més, passejant pel nucli antic trobareu petites botigues i cafeteries que ofereixen productes locals.

7. Ruta del Vi DO Empordà

Si sou amants del vi, Palamós us ofereix la possibilitat de fer una visita a algun dels cellers propers que formen part de la Ruta del Vi DO Empordà. Pots descobrir els vins de la regió i fer un tast mentre aprens sobre les varietats autòctones. Alguns cellers organitzen visites guiades que us permetran conèixer de prop el procés d’elaboració del vi.

8. Gaudir de la Gastronomia Local

No pots visitar Palamós sense tastar la seva famosa gamba de Palamós, un dels mariscs més apreciats de la Costa Brava. La majoria dels restaurants locals ofereixen plats amb aquest exquisit producte, que se serveix fresc i amb tot el sabor del Mediterrani.

9. Mirador del Pedró

Per finalitzar el dia, us recomanem pujar al Mirador del Pedró, des d’on podreu gaudir d’unes vistes panoràmiques impressionants de Palamós, el port i la badia. És un lloc perfecte per fer fotografies i acomiadar el dia amb un capvespre espectacular.


Palamós és una destinació plena d’història, bellesa natural i una rica oferta gastronòmica. En un sol dia, pots submergir-te en la seva tradició pesquera, gaudir de les cales amagades, passejar pels seus carrers històrics i delectar-te amb la seva gastronomia. Si teniu l’oportunitat, no dubteu a passar més temps explorant els racons d’aquesta meravellosa localitat de la Costa Brava. Segur que voldràs tornar! Si necessites trobar allotjament, des de Corredor Mató disposem d’apartaments i cases a la Costa Brava, contacta’ns al +34 972 62 00 16.

On Menjar Garoines a la Costa Brava

Les garoines, també conegudes com a eriçons de mar en català, són una delícia marina molt apreciada a la Costa Brava. El seu sabor únic i la seva textura suau han convertit aquests petits habitants del mar en un dels productes més importants de la gastronomia mediterrània. Si us pregunteu on menjar garoines a la Costa Brava, aquí us oferim algunes recomanacions per gaudir d’aquest exquisit menjar als millors restaurants i durant la temporada de recol·lecció.

Palafrugell i la Garoinada

Un dels millors llocs per degustar garoines a la Costa Brava és Palafrugell, especialment durant la Garoinada, un esdeveniment gastronòmic tradicional que es celebra entre gener i març. Durant aquest festival, diversos restaurants de l’àrea, especialment a Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu, ofereixen menús especials centrats als garoines. Alguns dels restaurants més recomanats en aquesta temporada són:

  1. El Balcó de Calella (Calella de Palafrugell)

Un dels més tradicionals a oferir menús de la Garoinada. Amb vistes espectaculars al mar, és perfecte per gaudir de garotes fresques acompanyades de plats típics de la Costa Brava.

  1. Hotel Llafranc (Llafranc)

Aquest emblemàtic hotel-restaurant, ubicat a primera línia de mar, ofereix durant la Garoinada menús que inclouen garoines i altres productes del mar, tot amb un servei excel·lent i un entorn incomparable.

  1. La Xicra (Palafrugell)

Conegut per la seva cuina catalana tradicional, La Xicra és un referent a Palafrugell durant la Garoinada. El menú especial inclou garoines fresques al costat de plats típics de la temporada.

  1. Restaurant L’Arc (Palafrugell)

Al cor de Palafrugell, aquest restaurant combina tradició i modernitat als seus menús de la Garoinada, on els garoines són protagonistes al costat d’altres sabors del Mediterrani.

  1. Les Voltes de Calella by Es Portal (Calella de Palafrugell)

Situat en un entorn encantador, aquest restaurant participa a la Garoinada oferint garoines al costat d’una cuidada selecció de plats marins i productes locals.

  1. Restaurant El Far (Llafranc)

Aquest restaurant, ubicat a dalt d’un penya-segat amb impressionants vistes al Mediterrani, ofereix durant la Garoinada una experiència gastronòmica inoblidable amb menús que inclouen garoines i altres mariscs frescos.

  1. Hotel Casamar (Llafranc)

Aquest restaurant també sol sumar-se a la Garoinada, oferint un menú que barreja tradició i creativitat, sempre destacant les garoines.

Quan és la Temporada de les garoines?

La millor època per degustar les garotes a la Costa Brava és durant els mesos d’hivern, principalment entre gener i març. Aquest és el moment en què els eriçons estan en el millor estat, plens de sabor i frescor. Diversos restaurants organitzen jornades gastronòmiques durant aquest període, com l’esmentada Garoinada a Palafrugell, on se celebren els garoines amb menús especials.

Com es Serveixen les garoines?

Les garoines solen servir-se al natural, obertes per la meitat i llestes per ser assaborides amb una cullera, directament de la seva closca. El seu sabor intens a mar és incomparable, i en alguns restaurants els acompanyen amb pa torrat o un rajolí de llimona per realçar-ne encara més el sabor. Alguns xefs també els incorporen en plats més elaborats, com ara arrossos o pastes, aportant un toc marí a les seves creacions.

Si sou un amant del marisc i us trobeu a la Costa Brava durant els mesos d’hivern, no podeu perdre l’oportunitat de gaudir dels garoines en alguns dels millors restaurants de la zona. Una experiència gastronòmica autèntica i plena de sabor mediterrani!

Ruta pels Pobles Més Bonics de Girona: Un Viatge per la Història i la Bellesa de Catalunya

Girona és una província que destaca per la seva rica història, la cultura i els paisatges naturals impressionants. Un dels encants més grans d’aquesta regió són els pintorescos pobles, molts d’ells perfectament conservats i plens d’encant. Si esteu planejant una ruta pels pobles més bonics de Girona, aquí us oferim una guia que no us podeu perdre.

Dia 1: Besalú i Castellfollit de la Roca

1. Besalú.

Comença la teva ruta a Besalú, un dels pobles medievals més emblemàtics de la província. El seu imponent pont romànic us donarà la benvinguda a un laberint de carrers empedrats, places i edificis històrics. No us perdeu el Miqvé, els banys jueus del segle XII, que són una joia de l’arquitectura medieval. Besalú és un lloc perfecte per començar el viatge, ple d’història i amb un ambient que us transportarà al passat.

2. Castellfollit de la Roca.

A pocs quilòmetres de Besalú hi ha Castellfollit de la Roca, un petit poble situat sobre un espectacular penya-segat de roca basàltica. Les seves cases semblen suspeses a l’aire, oferint vistes impressionants de la vall del Fluvià. Passeja pels seus carrers estrets fins arribar a l’església de Sant Salvador, des d’on podràs gaudir d’una panoràmica única.

Dia 2: Peratallada i Pals

1. Peratallada.

Dirigeix-te cap a la Costa Brava per visitar Peratallada, un dels pobles medievals més ben conservats de Catalunya. Els seus carrers empedrats, envoltats de muralles i castells, et faran sentir com si estiguessis en un conte de fades. Peratallada és conegut per la seva arquitectura medieval i el seu ambient tranquil, ideal per perdre’s i descobrir racons plens d’encant. Gaudeix d’un cafè en alguna de les places mentre admires la bellesa del lloc.

2. Pals.

A pocs minuts amb cotxe de Peratallada es troba Pals, un altre poble medieval que sembla detingut en el temps. Amb la seva torre romànica, la Torre de les Hores, i els seus carrerons empedrats, Pals és un lloc que traspua història. Puja fins al mirador Josep Pla per gaudir d´unes vistes espectaculars dels arrossars i la Costa Brava. Pals és també un excel·lent lloc per tastar la gastronomia local, amb molts restaurants que ofereixen cuina tradicional catalana.

Dia 3: Monells i Sant Llorenç de la Muga

1. Monells.

Monells és un petit poble que ha guanyat fama per la seva bellesa i autenticitat. La seva plaça porxada, la plaça Jaume I, és el cor del poble i un dels racons més fotografiats de la regió. Aquest és un lloc perfecte per passejar tranquil·lament i gaudir de la calma que ofereix. Monells és ideal per als que busquen una experiència més íntima i allunyada de les rutes turístiques més concorregudes.

2. Sant Llorenç de la Muga.

Finalitza la teva ruta a Sant Llorenç de la Muga, poble d’origen medieval envoltat de muralles ben conservades. Passeja pels carrers empedrats i descobreix la seva arquitectura de pedra i el tranquil riu Muga. L’església de Sant Llorenç, del segle XII, i el pont romànic són dos dels principals atractius del poble. És un lloc ideal per concloure el teu recorregut, gaudint de la serenitat i el paisatge natural que l’envolta.

Consells Pràctics per a la Ruta per Girona
Temps:

Dedica com a mínim tres dies complets per gaudir d’aquests pobles amb tranquil·litat.

Millor època:

La primavera i la tardor són les millors estacions per realitzar aquesta ruta, ja que el clima és agradable i els paisatges estan en la seva màxima esplendor.

Gastronomia:

Aprofita per tastar la gastronomia local a cada poble. Plats com l’arròs de Pals o el suquet de peix són imperdibles.

Allotjament:

Considera allotjar-te a cases o apartaments ubicats a algun d’aquests pobles per a una experiència més autèntica.

Recórrer els pobles més bonics de Girona és una experiència que us permetrà connectar amb la història, la cultura i la bellesa natural de Catalunya. Cada poble té un encant propi i ofereix una visió única de la vida en aquesta regió. Ja sigui pels carrers empedrats, els castells medievals o els paisatges impressionants, aquests pobles et deixaran amb records inoblidables.