Què Veure a Girona en 3 Dies: Guia Completa per a un Viatge Inoblidable

Girona, una de les joies de Catalunya, és una ciutat que combina la història, la cultura i la bellesa natural. Amb el nucli antic ben conservat, els carrers estrets i empedrats, i el seu impressionant patrimoni històric, Girona ofereix una experiència única per a qualsevol visitant. Si tens tres dies per explorar aquesta ciutat encantadora, aquí t’oferim una guia completa perquè no et perdis res.

Dia 1: Explorant el Casc Antic i el Barri Jueu

1. Catedral de Girona.

Comença el teu primer dia visitant la majestuosa Catedral de Girona, un dels monuments més icònics de la ciutat. La seva àmplia nau gòtica és la més ampla del món, cosa que la converteix en una joia arquitectònica imperdible. No oblideu pujar els graons per gaudir de les vistes panoràmiques des de la terrassa.


2. Barri Jueu (El Call).

A poca distància a peu de la catedral hi ha el Barri Jueu, un dels més ben conservats d’Europa. Passeja pels seus estrets carrerons i descobreix la història de la comunitat jueva al Museu d’Història dels Jueus. Els carrers empedrats i les antigues cases de pedra et transportaran a una altra època.


3. Passeig per la Muralla.

Acaba el dia amb un passeig per les muralles medievals que envolten el nucli antic. Des d’aquí, podreu gaudir d’unes vistes impressionants de la ciutat i dels voltants. És una experiència única, especialment al capvespre.


Dia 2: Art, Cultura i Racó Amagats


1. El Museu d’Art de Girona.

Comença el segon dia amb una visita al Museu d’Art de Girona, ubicat a l’antic Palau Episcopal. Aquest museu acull una rica col·lecció d’art català, des de l’època romana fins al segle XX. És un lloc perfecte per conèixer més sobre la història i la cultura de la regió.


2. Cases de l’Oñar.

Després, dirigeix-te al riu Oñar i gaudeix de la vista de les acolorides Cases del Oñar. Aquestes cases pintoresques reflecteixen l’essència de Girona i són un dels llocs més fotografiats de la ciutat. Creua algun dels ponts que travessen el riu per capturar la millor perspectiva.


3. Els Banys Àrabs.

Explora els Banys Àrabs, un edifici d’inspiració romana i àrab que data del segle XII. Aquest espai històric us permetrà comprendre millor la barreja de cultures que ha caracteritzat Girona al llarg dels segles. La sala de vapor i el frigidarium són punts destacats que no et pots perdre.

4. Parc de la Devesa.

Relaxa’t a la tarda al Parc de la Devesa, el parc urbà més gran de Girona. Els seus grans plàtans i amplis passejos ofereixen un lloc perfecte per descansar i gaudir d´un pícnic.


Dia 3: Excursions i Descobriments

1. Excursió a Besalú.

Dedica el tercer dia a explorar els voltants de Girona. A uns 30 minuts amb cotxe hi ha l’encantador poble medieval de Besalú. El pont romànic, el barri jueu i els carrers empedrats et transportaran a una altra època. És una destinació ideal per als amants de la història i la fotografia.


2. Monestir de Sant Pere de Rodes.

Una altra opció per al tercer dia és visitar el Monestir de Sant Pere de Rodes, ubicat a la serra de Rodes. Aquest monestir benedictí del segle X ofereix una vista impressionant sobre la Costa Brava i el Cap de Creus. És un lloc perfecte per a una excursió de mig dia.


3. Tarda a la Costa Brava.

Si preferiu un dia més relaxat, dirigiu-vos a la Costa Brava i gaudiu d’una tarda en alguna de les seves boniques platges, com la Platja de Castell o la Cala S’Alguer. Aquestes platges són perfectes per desconnectar i gaudir del mar Mediterrani.

Les Millors Cales de la Costa Brava: Racons Amagats per Gaudir del Mar

La Costa Brava, amb el litoral accidentat i les aigües cristal·lines, és la llar d’algunes de les cales més impressionants d’Espanya. Aquestes petites platges amagades entre penya-segats ofereixen una bellesa natural sense igual, perfecta per als que busquen un racó tranquil i pintoresc. Si us preguntes quines són les millors cales de la Costa Brava, aquí us presentem una selecció de les més destacades.

1. Cala Sa Tuna (Begur)

Cala Sa Tuna és una joia amagada a Begur, coneguda pel seu ambient tranquil i les aigües clares. Envoltada de cases de pescadors, aquesta cala ofereix un paisatge pintoresc i és ideal per practicar snorkel. Les aigües calmades i l’entorn natural la converteixen en un lloc perfecte per relaxar-se.

2. Cala Aiguablava (Begur)

També a Begur, Cala Aiguablava és famosa per la sorra fina i les aigües turqueses. Aquesta cala és més accessible i compta amb serveis com restaurants i guinguetes, la qual cosa la fa perfecta per a un dia complet de platja. L’entorn boscós i l’aigua clara conviden a nedar i gaudir del sol.

3. Cala S’Alguer (Palamós)

Cala S’Alguer és una cala pintoresca situada a prop de Palamós. Amb les casetes de pescadors de colors i el seu ambient rústic, sembla treta d’un conte. És un lloc ideal per als que busquen una experiència autèntica i gaudir de la tranquil·litat del mar.

4. Cala Estreta (Palamós)

Pels amants de la natura i les platges verges, Cala Estreta és una visita obligada. Accessible només a peu, aquesta cala ofereix una experiència més aïllada i natural. El seu nom, que significa “estreta”, descriu la seva forma única, envoltada de pins i roques.

5. Cala Rovira (Platja d’Aro)

Cala Rovira, a Platja d’Aro, combina la bellesa natural amb la comoditat d’estar a prop de serveis i comoditats. Amb la sorra daurada i les aigües clares, és ideal per a un dia de sol i mar. El seu fàcil accés i la seva proximitat a Platja d’Aro la fan molt popular entre els visitants.

6. Platja de Tamariu 

Tamariu és una encantadora cala situada al municipi de Palafrugell. Amb la seva sorra daurada i aigües cristal·lines, és ideal per nedar i bussejar. El pintoresc poble pesquer que l’envolta afegeix un toc especial, amb el seu ambient tranquil i els restaurants que serveixen deliciosa cuina local. Tamariu és perfecta per a una escapada relaxant a la Costa Brava.
La Costa Brava és una destinació plena de cales impressionants que ofereixen alguna cosa per a tots els gustos, des de la tranquil·litat i l’aïllament fins a la bellesa pintoresca i la comoditat. Si ets un amant del mar i busques explorar les millors cales de la Costa Brava, aquestes opcions et proporcionaran experiències inoblidables i paisatges de somni. Prepara’t per descobrir els racons més bonics d’aquesta costa mediterrània!

Què fer a la Costa Brava si plou: Plans per gaudir d’un dia passat per aigua

La Costa Brava, famosa per les belles platges i paisatges impressionants, ofereix molt més que sol i sorra. Si el temps no acompanya i et preguntes què fer a la Costa Brava si plou, no et preocupis. Hi ha una àmplia varietat d’activitats i llocs interessants que us permetran gaudir al màxim de la vostra visita, fins i tot els dies plujosos. Aquí et presentem algunes opcions per aprofitar al màxim el teu temps a la Costa Brava, sense importar el clima!

1. Visitar Museus i Centres Culturals

La Costa Brava acull una rica oferta cultural que val la pena explorar. Entre els museus destacats hi ha el Teatre-Museu Dalí a Figueres, on podràs submergir-te al surrealista món de Salvador Dalí. Un altre lloc interessant és el Museu de la Pesca a Palamós, que ofereix una visió fascinant de la història pesquera de la regió.

2. Explorar els Pobles Medievals

Els dies plujosos són perfectes per descobrir els encantadors pobles medievals de la Costa Brava. Recorre els estrets carrers empedrats de Pals, amb cases de pedra i vistes panoràmiques. Peratallada és un altre poble pintoresc que us transportarà al passat amb la seva arquitectura ben conservada i la seva atmosfera medieval.

3. Gaudir de la Gastronomia Local

La Costa Brava és coneguda per la seva excel·lent gastronomia. Aprofiteu un dia plujós per gaudir d’un àpat en un dels molts restaurants amb encant de la regió. Des de marisc fresc fins a plats tradicionals catalans, com el suquet de peix, hi ha opcions per a tots els gustos. No us perdeu l’oportunitat de visitar alguns restaurants amb estrella Michelin si busques una experiència culinària excepcional.

4. Relaxar-se a un Spa o Centre de Benestar

Un dia plujós és l’excusa perfecta per mimar-te i relaxar-te a un spa o centre de benestar. Hi ha diversos balnearis i spas a la Costa Brava que ofereixen una àmplia gamma de tractaments, des de massatges fins a circuits d’aigües termals. Alguns hotels també compten amb excel·lents instal·lacions de spa que et permetran desconnectar i recarregar energies.

5. Fer una Ruta del Vi

La regió de l´Empordà, a la Costa Brava, és famosa pels seus vins. Realitza una visita a un celler local per conèixer el procés d’elaboració del vi i degustar alguns dels millors vins de la zona. Molts cellers ofereixen tours guiats i tasts que són perfectes per a un dia plujós.

6. Anar de Compres

Els dies de pluja són ideals per descobrir les botigues i botigues de la Costa Brava. Visita les botigues d’artesania local a pobles com Begur o Tossa de Mar, o dirigeix-te als centres comercials a Girona per a una experiència de compres més extensa. Trobareu des de records únics fins a moda i productes locals.

7. Descobrir les Coves i Coves Marines

Tot i que la pluja pot desanimar les activitats a l’aire lliure, explorar les coves de la Costa Brava pot ser una aventura emocionant. Les Coves de Serinyà ofereixen una visió fascinant de la prehistòria, mentre que les coves marines, accessibles a través de tours amb vaixell, són una opció emocionant per als més aventurers.

8. Participar en activitats culturals i tallers

Moltes localitats de la Costa Brava ofereixen tallers i activitats culturals que són ideals per a dies plujosos. Des de classes de cuina fins a tallers de ceràmica i pintura, aquestes activitats et permeten aprendre alguna cosa nova mentre et mantens resguardat de la pluja.
La Costa Brava té molt per oferir, fins i tot quan el clima no és el millor. Així que, si plou, no et desanimis. Aprofiteu l’oportunitat per descobrir el costat cultural, històric i gastronòmic d’aquesta meravellosa regió. Un dia plujós es pot convertir en una experiència inoblidable a la Costa Brava!

Què fer a Sant Antoni de Calonge: Descobreix els Encants d’aquesta Destinació Costera

Sant Antoni de Calonge, un pintoresc poble a la Costa Brava, és la destinació perfecta per als que busquen gaudir del mar, la natura i la cultura en un sol lloc. Amb una combinació de platges impressionants, activitats a l’aire lliure i una rica oferta gastronòmica, hi ha alguna cosa per a tots en aquesta encantadora localitat. Si us pregunteu què fer a Sant Antoni de Calonge, aquí us oferim una guia amb les millors activitats i llocs per visitar.

1. Gaudir de les Platges

Les platges de Sant Antoni de Calonge són conegudes per la sorra daurada i les aigües cristal·lines. La platja de Sant Antoni és perfecta per relaxar-se, nedar i practicar esports aquàtics com el pàdel surf i el caiac. Per als que busquen un ambient més tranquil, la Platja de Torre Valentina és una excel·lent opció.

2. Passejar pel Passeig Marítim

El Passeig Marítim de Sant Antoni de Calonge ofereix vistes espectaculars del mar i és ideal per fer una passejada relaxant, anar amb bicicleta o simplement gaudir del paisatge. Al llarg del passeig, trobareu diversos bars i restaurants on podeu degustar la gastronomia local.


3. Explorar els Camins de Ronda


Els Camins de Ronda són senders costaners que ofereixen rutes de senderisme amb vistes panoràmiques de la Mediterrània. Aquests camins connecten les diferents platges i cales de la Costa Brava, permetent als excursionistes descobrir paisatges amagats i gaudir de la natura.

4. Visitar el Castell de Calonge

El Castell de Calonge és una visita obligada pels amants de la història. Aquest castell medieval, que data del segle VIII, ofereix una visió fascinant del passat de la regió. Durant l’estiu, el castell acull esdeveniments culturals i concerts a l’aire lliure.


5. Participar a Activitats Nàutiques


Sant Antoni de Calonge és un lloc ideal per als entusiastes dels esports aquàtics. Des de windsurf i vela fins a busseig i snorkel, hi ha una àmplia gamma d’activitats disponibles per descobrir les aigües cristal·lines de la Costa Brava.


6. Gaudir de la Gastronomia Local


L´oferta gastronòmica a Sant Antoni de Calonge és variada i deliciosa. Pots gaudir de plats tradicionals catalans als restaurants locals, molts dels quals s’especialitzen en marisc fresc i paella. No us perdeu l’oportunitat de tastar el suquet de peix, un guisat de peix típic de la regió.

7. Explorar el Mercat Setmanal

El mercat setmanal de Sant Antoni de Calonge és el lloc perfecte per submergir-se a la cultura local. Aquí trobareu productes frescos, artesanies i una varietat d’articles locals. És una excel·lent oportunitat per comprar souvenirs i degustar productes típics de la regió.

8. Relaxar-se als parcs i zones verdes

Per a aquells que busquen un respir del bullici de la platja, Sant Antoni de Calonge compta amb diversos parcs i zones verdes ideals per a un pícnic o una tarda de relax. El Parc de Sant Antoni és especialment popular entre les famílies.


Sant Antoni de Calonge és una destinació que ofereix una combinació perfecta d’activitats a l’aire lliure, història, cultura i gastronomia. Ja sigui que busques aventura o relaxació, aquest encantador poble costaner té alguna cosa per a tots. Vine i descobreix tot allò que Sant Antoni de Calonge té per oferir!

Explorant els millors restaurants amb Estrella Michelin

Girona, coneguda pel seu paisatge impressionant i la seva rica història, també és un paradís per als amants de la bona gastronomia. La regió acull alguns dels millors restaurants amb estrella Michelin d’Espanya, on la innovació culinària i la tradició es troben per oferir experiències gastronòmiques inoblidables.

Et preguntes quins són els restaurants a Girona amb estrella Michelin? Aquí us presentem una llista d’alguns dels més destacats.


1. El Celler de Can Roca (Girona)

Considerat un dels millors restaurants del món, El Celler de Can Roca compta amb tres estrelles Michelin. Els germans Roca combinen tècnica, creativitat i passió a cada plat, oferint una experiència sensorial única. El menú degustació és una simfonia de sabors que reflecteix la riquesa de la cuina catalana.

2. Miramar (Llançà)

Amb dues estrelles Michelin, Miramar és el resultat del talent del xef Paco Pérez. Situat davant del mar, aquest restaurant ofereix una cuina avantguardista amb fortes arrels mediterrànies. Els plats estan dissenyats per sorprendre i delectar, utilitzant ingredients locals i tècniques d’avantguarda.

3. Les Cols (Olot)

Les Cols, guardonat amb dues estrelles Michelin, és un testimoni de la connexió entre la gastronomia i l’entorn. La xef Fina Puigdevall crea plats que celebren la natura i la tradició de la Garrotxa, utilitzant productes locals i sostenibles. L’ambient minimalista del restaurant complementa a la perfecció la puresa dels plats.

4. Bo.Tic (Corçà)

Aquest restaurant amb dues estrelles Michelin és conegut per la seva cuina creativa i moderna. El xef Albert Sastregener reinterpreta la cuina tradicional catalana amb un toc contemporani, oferint plats innovadors que destaquen per la presentació i el sabor. Bo.Tic és un lloc on la gastronomia es converteix en art.

5. L’Aliança 1919 d’Anglès (Anglès)

L’Aliança 1919 d’Anglès, amb una estrella Michelin, és un restaurant on la tradició i la modernitat coexisteixen harmoniosament. Els xefs Enric Herce i Toni Vallory ofereixen una cuina elaborada amb productes de temporada, presentant plats que sorprenen pel seu sabor i creativitat.
Catalunya, i en concret Girona, no només és una destinació turística pels seus paisatges i cultura, sinó també per la seva excel·lència culinària. Els restaurants amb estrella Michelin en aquesta regió ofereixen experiències gastronòmiques excepcionals que no t’has de perdre. Si ets un amant del bon menjar, visitar aquests restaurants serà una aventura culinària inoblidable.